26. mai – Tromboranga Salsa Orchestra og Jimmy Bosch

Tromboranga Salsa Orchestra har blitt nummer én på latinske radioer og dansegulv over hele verden siden deres første album i 2012.

Trombonisten Jimmy Bosch er trolig en av de mest betydningsfulle skikkelsene som lever i dag innen latinjazz og afrocubansk musikk.

DATO: 26. mai, 2022

TID: kl. 19:00–23:00

STED: SALT, Langkaia 1, 0150 Oslo
(se kart nederst på siden)

PRIS: kr 390,–

Tromboranga Salsa Orchesta

Tromboranga Salsa Orchesta har blitt nummer én på latinske radioer og dansegulv over hele verden siden deres første album i 2012. Som en del av den nye generasjonen uavhengige latinske orkestre er Tromboranga den rene essensen av «Salsa Dura».

Med påvirkninger fra 60- og 70-tallets salsamusikk opprettholder de et rått og rytmisk lydbilde; de har en sterk og veldig dansbar lyd. Med sine fire trombonister, tre perkusjonister, piano, bass og to vokalister, er det ikke rart hvorfor de allerede har fått verdensomspennende tilhengere som kaller seg «Selseros Tromborangueros.»

Musikere: Joaquín Arteaga, Diego Coppinger, Freddy Ramos, Rafael “Madagascar” Arciniegas, Lorenzo «El diablo» Barriendos, Vladimir Peña, Albert Costa, Miguel Moises, Oriol Martinez, Climent Campa.

 

Jimmy Bosch Playing the trombone

Jimmy Bosch:

Jimmy Bosch, også kjent som «El Trombon Criollo» (The Creole Trombone), er en jazz- og salsamusikk trombonist, komponist og bandleder av Puerto Ricansk avstamning, født i Jersey City, New Jersey, USA.

Jimmy Bosch, med 11 Grammy-priser for sine CD-produksjoner, og med mer enn 100 salsa- og latinjazz-innspillinger, er en erfaren bandleder og eksepsjonell utøver i over 70 land.

Jimmy Bosch er ettertraktet av et stort publikum for sin imponerende opptreden på scenen, og lyden hans er godt kjent for Latin Jazz- og Salsa-fans over hele verden.

Jimmy Bosch regnes som en av grunnleggerne av salsamusikken vi har i dag sammen med Eddie Palmieri, Ray Baretto, Ruben Blades, Fania All Stars, Frankie Vasquez og andre.