Ensemble Wirakocha & Steinerskolens jentekor

23/08/2020

Fra: 6:00 pm

Til: 8:00 pm

Plassering: Sentralen, Øvre Slottsgate 3, 0157 Oslo, Norway

EN FAMILIEKONSERT OM FOLKEMUSIKKENS OVERLEVELSE

 

-Kjenner du latinamerikansk musikk som ikke er salsa, bachata, tango eller reggaeton?

-Har du hørt om tondero, zamacueca, marinera, son de los diablos, cashua eller buri buriti?

 

Ensemble Wirakocha bringer deg inn i hjertet av den spanske kolonien i det 18. århundrets Sør-Amerika der Biskop Martinez de Compañon reiste over hele bispedømmet Trujillo for å rapportere om samfunnet, naturen og kulturen for sin spanske konge, som regjerte over Peru. Biskopen samlet 1411 akvareller og 20 manuskripter av peruansk folkemusikk for å beskrive livet i deres område. Denne rapporten vil senere bli det eldste (og eneste) sporet av folkemusikken i Peru på dette tidspunktet.

 

Ved hjelp av dette unike repertoaret vil du oppleve hvordan urfolkets mytologiske verdensbilde blander seg med vestlige kristne ikoner som Jesus, Maria, men også djevelen. Du skal få se hvordan datidens mennesker kledde seg og danset og hvordan panfløyte og sjamantromme møtte fiolin, harpe og gitar. Du får høre historien om et afrikansk barn som må forlate moren og hjemlandet for å bli solgt som slave. Men viktigst av alt, får du høre historien om hvordan denne musikken faktisk har overlevd og fortsatt kan oppleves gjennom folkemusikk i Peru og andre latinamerikanske land.

 

Aldri før har dette repertoaret blitt fremført i sin helhet i Norge! For å få det til har vi med oss dirigent Luis Chumpitazi fra Peru, og som våre helt spesielle gjester: Steinerskolens Jentekor!