Latin Dance & Music Academy

Samarbeidspartner for Kafésynk Academy: Eminol, Europeiske Minoriteter Online, Melahuset og Sentralen UNG. Finansiert av Kulturrådet, Sparebankstiftelsen og Bergesenstiftelsen.

Er du mellom 14 år og 23 år?

Interessert i dans, spiller du et instrument og vil lære tango, musikkproduksjon i studio eller få erfaring i rollen som produsent?

Latin Dance & Music Academy

Festival

med gratis workshop for ungdom fra 14 til 23 år

30. mai – 4. juni 2023

VERKSTEDENE VIL VÆRE PÅ SENTRALEN, ØVRE SLOTTGATE 3, 0157 OSLO. SHOW OG DANSEWORKSHOPS  VIL VÆRE PÅ MELAHUSET, MARIBOESGATE 8, 0103 (KUN ONSDAG 31.MAI) OG WORKSHOPS I STUDIO VIL VÆRE PÅ  X – RAY UNGSOMSKULTURHUS I MARIDALVEIEN 3, 0178 OSLO

 

Verksteder:

Tango Punk med El Cachivache Orkesta fra Argentina.

Tango – punk show åpent for alle deltagere på festivalen på Melahuset onsdag 31. mai kl 16:30. Musikkundervisning starter allerede tirsdag 30. mai kl 19:30 med felles undervisning på Sentralen. Deretter grupper på bandoneon, piano, gitar og kontrabass torsdag, fredag og søndag . Alle elever får lære et par låter og samles etterhvert til band fremførelse søndag 4. Juni på Sentralen. 

Salsa og afrocubansk danseworkshop med Yasmany Hidalgo fra Rhythm
Har du lyst til å lære å danse salsa og afro cubansk? En intensiv workshop i afro, salsa steg og tureri pardans. Meld deg på med eller ruten dansepartner! Workshop er 90 minutter x 3 dager, pluss oppvisninger.

 

Praktisk seminar i produsentrollen med Karoline Leon 

En praktisk tilnærming i alle oppgaver, samt fokus på personlig utvikling i rollen som leder. Her blir du aktivt involvert i alle aspekter av management og show produksjon. Se timeplan for tider.

Stage performance teknikk for unge artister med Young Cisto
Dette er et verksted for deg som planlegger å stå på scenen som artist, rapper eller musiker. Cisto underviser i gruppe og vil gi en- til en veiledning. Workshop er 90 minutter x 2 dager, og tre sceneopptredener.

Musikk produksjon i studio med Young Cisto

Nysgjerrig på mixing og mastering i studio? Undervisning i små grupper etter avtale. Vi låner musikk studio på X – Ray Ungdomskulturhus. Se timeplan for tider.

Tango dansetime med Mariano Pignatiello

Lær tango! Meld deg på med eller uten dansepartner. Workshop er 60 minutter x 1 dag.

High heels dance workshop med Yassell Lopez
Dette er et danseverksted med høy energi, fokus på jazzteknikk og cubanske bevegelser, og ikke minst hvordan danse med selvtillit på høye heler! Dette er muligheten for å være med på et eksklusivt latin – jazz show team for en uke! Workshop er 90 minutter x 3 dager, pluss oppvisninger.

NB: Verkstedene vil være på Sentralen, bortsett fra onsdagen, da er vi på Melahuset. Opptreden på Musikkfest lørdag 3. juni!

Fremdeles interessert?

Selv om det er gratis så trenger jeg din påmelding. Du kan bruke påmeldingsskjema på fremsiden eller på denne siden. 

Vi har bare plass til 150 deltakere.

 

Påmeldingsskjema

Vilkår: Hele arrangementet er rusfritt.

Jobber du med ungdom eller kjenner noen?

Kafésynk Academy er en uke med fordypning i dans, musikk og sceneproduksjon for ungdom i alderen 14–23 år.

Kafésynk Academy er finansiert med midler fra Kulturrådet, Sparebankstiftelsen, og Bergesenstiftelsen som dekker honorar til artister og instruktører.

Målet med ungdomsprosjektet er å inspirere og å skape positive opplevelser med dans, musikk og sceneproduksjon. Derfor er det valgt ut dyktige proffesjonelle artister som blir ungdommens instruktører og gruppeleder gjennom uken. Timeplanen er lagt opp slik at ungdommene kan delta på flere eller alle verkstedene under uken.

Alle ungdommer (fra hele Oslo og omegn) kan melde seg på gratis. Karoline Nordby, artister og samarbeidspartnere er svært opptatt av å skape denne arenaen som et lavterskel tilbud.

Ganske spesielt for dette verkstedet er at Tango-Punk bandet El Cachivache fra Argentina blir i Oslo hele uken for å jobbe med kursdeltakerne.

 • 6 dager
 • 7 forskjellige verksted
 • 10 instruktører
 • Opptreden på Musikkfest
 • 42 timer med verksteder

Instruktører:

 • Karoline Leon
 • Young Cisto
 • Yassell Lopez
 • Yamani Hidalgo
 • Mariano Pignatiello
 • El Cachivache Orkesta

Klikk på timeplanen for å se en større versjon.